6 thoughts on “Bilder från Sävenäs Koloniområde #3

  • Tack Malin! Jag håller med dig!

   Jag ser även det vackra i förfallet. Det som är värt att sparas, bevaras…
   Känslor och ögonblick som aldrig kommer tillbaks och snart kommer det lilla som finns kvar i nuet att vara borta. Tragiskt. Vemodigt. Tack för din kommentar :-)

   • Jag ser också allt det vackra i det som är förfallet. Jag minns för många, många år sedan då jag fotograferade det fulaste huset (enligt andra) i min gamla hemstad… ett hus som lämnats åt sitt öde och i dimman en novemberdag 2003 kunde jag inte låta bli att fotografera det igen… och i fotoklubben utbrast man hur jag kunde fotografera det gamla eländet… Pesonhuset kallade man huset för. Några år senare renoverade man huset och inrymmer idag lägenheter.

    • Tack Malin för din fina kommentar!
     Ja det gäller nästan allt för mig. Ting som är brukade och som vittnar om ett liv, där slitaget blir vackert, är mycket intressantare många gånger än nytillverkade själlösa saker.
     Det är väl endast ny teknik man helst vill ha obegagnad…
     En bok med tidigare ägares exlibris eller namnteckning tycker jag är underbart. En historia berättas mig och intresset väcks :-)
     Härligt att också du ser det vackra i förfallet och slitaget. Det kanske krävs en udda personlighet för det? Så känner jag mig i alla fall många gånger… udda.

 1. Riktigt intressanta bilder detta, från ett fascinerande område. Med sådana motiv är det bara en sak att göra – att fotografera! Riktigt bra detta Anders! :)

  • Tack Terje! Kul du tycker om bilderna.
   Tyvärr håller området jag fotat på att rivas just nu. Så det var i grevens tid jag hann dokumentera litet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*